"Det här är ett stort problem för oss"

Telias teknikskifte är ett stort problem för kommunen.
Det menar Rose-Marie Eriksson, chef för Förvaltningen för omsorg och hälsa.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2011

Hon berättar att kommunen har köpt in tio nya larm för att lösa situationen som hon beskriver som "akut".

Det finns 390 trygghetslarm i Alvesta kommun i dag. Mellan tio och femton personer har problem med sina larm som en följd av teknikskiftet, enligt Rose-Marie Eriksson.

-Problemet kommer bli större och större desto mer Telia gör. Det kommer bli en jättestor fråga för oss i framtiden, säger hon.

Enligt Rose-Marie Eriksson har alla personer vars trygghetslarm strular blivit erbjudna extra tillsyn i form av flera besök i hemmet om dagen.

Enligt Nils-Olof Arvidsson och grannen Erling Lymalm, får Nils-Olof endast besök en gång varannan vecka av hemtjänsten. De hävdar att han heller inte fått något erbjudande om extra tillsyn.

Detta reagerar Rose-Marie Eriksson på.

-En gång per dygn kollas alla larm och om något inte fungerar åker vi ut och kollar. Det är helt bedrövligt om han har lyckats gå förbi alla våra säkerhetsspärrar och beklagligt om han inte har fått något erbjudande.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.