Annons

"Det här är inte acceptabelt"

Arbetsgivaren kände till Göra Lundells engagemang i Waldorfskolan. Men inte omfattningen och att han var firmatecknare, enligt förvaltningsledningen.
Växjö • Publicerad 31 oktober 2012

Mia Granqvist är chef på skol- och barnomsorgsförvaltningen.

– Det är ju aldrig roligt att behöva köpa ut en medarbetare. Men det fanns en bisyssla som inte var okej att ha om man har en heltidsanställning.

Annons

Men var hans engagemang i Waldorf verkligen okänt för er?

– Nej, det har funnits en acceptans av att det varit ett engagemang men det har inte funnits en acceptans över att vara firmatecknare för stiftelsen. Det här har ju också ökat under tid och när det uppdagades så tog vi tag i det och sa att det här är inte acceptabelt.

Ni har nyligen petar rektorn på Arabyskolan och nu köper ni ut en annan anställd. Vad kommer härnäst?

– Sådana ärenden är inget man planerar utan något man tar hand om när de kommer. Med en förvaltning med 2 400 anställda så är jag tacksam för att vi inte har flera sådana här svåra personalärenden som vi har haft den senaste tiden, säger Mia Granqvist.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons