unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Dracula” säljer likkistor på blocket - har tröttnat på dem

En något annorlunda annons ligger ute på blocket.se
Det är Pawel Karolczyk, alias ”Dracula”, som försöker att sälja två stycken likkistor.
”Ser jättefina ut inuti med kudde och allt, men är rätt obekväma”, står det i annonsen.
Pawel Karolczyk har en annorlunda annons ute på blocket.
Pawel Karolczyk har en annorlunda annons ute på blocket.
Foto: Skärmdump

– Att sälja en riktig kista på blocket, hur skriver man en annons om något sådant? Man kan allt skoja till det, men annonsen är seriös. Det finns två riktiga till salu, om någon vill hitta på något, säger Pawel Karolczyk.

På torsdagskvällen lade han in den något annorlunda annonsen på köp- och säljsajten blocket.se - under pseudonymen ”Dracula”. Än så länge har ingen hört av sig, men den har utan tvekat fångat mångas intresse. På ett dygn har den fått mer än 2 000 klick.

– Man vet ju aldrig, någon nappar väl, säger Pawel Karolczyk.

I annonsen skriver han att han har tröttnat på kistorna och att de mest bara tar plats. Han skriver också att de inte har någon ventilationslucka, så ska man leka Dracula får man borra sig några andningshål och att den kan passa som en julklapp till svärmor, eller som komplement till ett bra party på nästa halloweenfest.

quote
De är superobekväma, det är ingen madrass och kudden är stoppad med hö. Kanske att någon vill ha den som dekoration i trädgården till nästa halloween?

Men varför har man ens två likkistor i sitt förråd? Egentligen är det inte så konstigt. Det hela började som en affärsidé som aldrig tog fart.

– Det var min pappas idé att köpa kistor från Polen och sälja de här i Sverige. Det var för tio år sedan och då var det ganska stor skillnad i pris, men det var helt dött, omöjligt att komma in på marknaden. Det var inte någon av begravningsbyråerna som ville titta på dem, säger Pawel Karolczyk.

Kistorna har stått i ett förråd under många år, men nu ska de bort.

– Det mest intressanta är ju vem det är som köper dem. De går ju inte att använda till något vettigt. De är superobekväma, det är ingen madrass och kudden är stoppad med hö. Kanske att någon vill ha den som dekoration i trädgården till nästa halloween, frågar sig Pawel Karolczyk.