Dramatiskt gripande i sjön

En 28-årig man greps efter att ha simmat undan polisen i nästan två timmar i en göl nära Björnvägen och Evedalsvägen i Växjö under fredagskvällen. Mannen misstänks för att ha begått ett grovt rån tidigare under dagen
Växjö • Publicerad 28 juni 2014
Foto: Olof Elfverson

Det var en boende på Öster i Växjö som rånades vid tiotiden på fredagsförmiddagen i sin bostad.

Två män ska ha trängt sig in i den drabbades lägenhet och lagt beslag på en större summa pengar och mobiltelefoner. Polisen misstänker att det kan finnas någon form av ouppklarade affärer i bakgrunden.

Den 28-årige mannen är känd av polisen för en lång rad brott och har dömts för rån, misshandel, narkotikabrott och dopingbrott. Nu gällde polisanmälan bland annat grovt rån och utpressning. De båda männen ska ha varit beväpnade med tillhyggen.

Ett flertal polispatruller spanade under fredagen efter den utpekade mannen och det var vid en lägenhetskontroll som de fick en kontakt med 28-åringen strax efter klockan halv åtta på kvällen

– De försökte få stopp på honom men det blev ett efterföljande där han alltså valde att hoppa i vattnet, säger Kronobergspolisens inre befäl Jörgen Lennartsson.

Med anledning av mannens brottshistorik valde polispatrullerna och förhandlarna att bara avvakta och försöka vänta ut honom och undvika ett våldsamt gripande i den ganska djupa gölen enligt Jörgen Lennartsson.

Polisen att försöka sedan prata med 28-åringen som i det längsta vägrade komma upp. Först när polisen kallat anhöriga till platsen gav den misstänkte upp och kunde gripas.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.