Annons

Ekobacken krav-certifieras

Östrabo ekobacke i Växjö har KRAV-certifierats. En rolig utmärkelse, tycker Ingemar Karlsson från Macken. Men arbetet fortsätter som vanligt på odlingarna.
Växjö • Publicerad 4 september 2014
Foto: Anna Fritzén

Vad betyder det att Östrabo ekobacke KRAV-certifierats?

– Det är inte så viktigt för oss som arbetar med odlingarna. Den största delen av det vi odlar säljer vi här på plats och här kan vi ju berätta för folk direkt hur odlingen går till. Skillnaden är att nu kan vi sälja vad vi odlar till restauranger med KRAV-certifiering och till landstinget. Och vi kan få med det vi odlar i Ekoboxen. Det heter ju Ekobacken så då bör det väl vara KRAV-certifierat, sger Ingemar Karlsson.

Annons

Innebär det här någon förändring i hur ni arbetar med odlingarna?

– Egentligen inte, det är redan en massa regler att följa för att bli kravcertifierad. Men nu måste vi dokumentera odlingssättet på ett helt annat vis: skriva ner, spara kvitton, berättat vad vi gödslat med.

Vad önskar du dig?

– Jag hoppas att det ska bli fortsatt odling på den här platsen lång tid framöver och att stadsodling ska spridas till fler platser i staden.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons