Enig fritidsnämnd vill rusta upp utemiljön i Araby

En enig fritidsnämnd i Växjö säger ja till Salwan Diwans medborgarförslag om att rusta upp utomhusmiljön i samband med Arabyskolans renovering och bygget av aktivitetshallen.
Växjö • Publicerad 15 juni 2010
Foto: 

Det står klart efter måndagens möte i fritidsnämnden.

Det innebär att nämnden nu överlämnar den framtagna planen för närområdet runt aktivitetshallen Araby/Dalbo till kommunstyrelsen.

Därefter kommer fritidsnämnden under oktobermötet, då internbudgeten för 2011 upprättas, att pröva om man ska anslå pengar till att lägga konstgräs på fotbollsplanen och ordna en skolidrottsplats i form av en rak löparbana för snabbhets- och startövningar samt en hoppgrop.

– Det är kommunfullmäktige som sätter ramarna på sitt budgetmöte i morgon, onsdag. Sedan är det upp till oss i fritidsnämnden att besluta hur mycket pengar vi kan satsa på kompletterande aktivitetsytor i Araby/Dalbo, säger Benny Johansson.

Här strök fritidsnämnden skrivningen i förslaget till beslut att aktivitetsytorna inklusive konstgräsplanen ska förses med elljus.

– Visst behöver en konstgräsplan ha elljus för att kunna användas maximalt. Men eftersom vi hoppas att planen ska vara spelklar till våren 2011 är belysningsfrågan inte akut. Belysningen kan också hanteras av någon annan kommunal förvaltning, säger Benny Johansson.

Så här långt har kommunen inte presenterat några kostnadskalkyler för upprustningen av utemiljön i Araby/Dalbo.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.