Annons

Erfaren tjuv stjäl enligt samma mönster

Den 62-årige mannen som stal jackor från Naturbolaget i Växjö har tidigare dömts för en lång rad stölder. Rekordet som avslöjats är 15 butiksstölder på en dag – i fyra olika städer.
Växjö • Publicerad 6 oktober 2012

Butikernas övervakningsfilmer på 62-åringen, som bor i Skåne, och hans kamrat blev avgörande.

”Filmen visar ett mycket skickligt förfarande som mer för tankarna till ett väl inarbetat samarbete...”, skrev Varbergs tingsrätt i domen.

Annons

De 15 butiksstölderna i Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka och Göteborg inbringade kläder för 53 000 kronor. Brottsligheten rubricerades som grov stöld eftersom stölderna utförts systematiskt med hjälp av störningsutrustning och en gördel där kläderna gömdes.

Tingsrättens dom blev sju månaders fängelse, ett straff som stod sig vid hovrättsprövningen. Noterbart är att kamraten även dömdes för klädstöder på Naturbolaget och Nordlunds i Växjö som inträffade i december 2009.

Det är mycket ovanligt att även systematiska butiksstölder rubriceras som grov stöld. Nyligen dömdes en 23-årig kvinna av Växjö tingsrätt för fem butiksstölder i Växjö under en enda dag med hjälp av störningsutrustning. Stölderna skedde en vecka efter att hon anlänt till Sverige.

Sammanlagt uppgick värdet till 45 000 kronor, varav Åhléns drabbades värst med 25 000 kronor.

Brott: Stöld och snatteri.

Straff: Villkorlig dom och utvisning.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons