GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett gräv värdigt en guldspade

Sällan har en artikelserie fått sånt gensvar som vår omfattande granskning av advokaters dubbeldebitering. I dag kan den granskningen vinna ett av journalist-Sveriges finaste pris.
Växjö • Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 18 september 2020

På en digital gala under ett digital grävseminarium delar i eftermiddag föreningen Grävande journalister ut sina guldspadar till förra årets bästa gräv och granskningar.

Smålandsposten är nominerad i klassen Mindre dagstidning för vår artikelserie Advokatgranskningen, framjobbad av våra reportrar Johan Persson och Daniel Johansson.

Har du inte läst granskningen tidigare eller vill göra det igen finns alla artiklar samlade här på smp.se/om/Advokatgranskningen.

Avslöjandet ledde till att fyra advokater varnades av Advokatsamfundets disciplinnämnd. De hade "allvarligt åsidosatt god advokatsed” och fick betala straffavgift.

Granskningen fick nationell uppmärksamhet och frågan diskuterades också i Sveriges riksdag.

Nu håller vi tummarna för att vårt gräv räcker hela vägen fram till en guldspade.

Gota Medias tidning Borås Tidning är också nominerad i samma kategori som Smålandsposten för artikelserien Flyttfirman.

I kategorin Etermedia lokal finns våra kollegor på P4 Kronoberg bland de nominerade för sin granskning ”Miljonerna som försvann”.

Stor lycka till även till dem!

Kristina BingströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.