Eu:s utsedda Revisor: ”Projektet är välskött”

Under åtta dagar i juni gick britten Jim Malbon, en av EU utsedd revisor, igenom dokumentationen för ett projekt som professor Mosad Zineldin lett. Och revisorn var nöjd.
Växjö • Publicerad 10 juli 2010
Revisor Jim Malbon från Londonfirman Moore Stephens.
Revisor Jim Malbon från Londonfirman Moore Stephens.Foto: Per-Erik Sandebäck

Projektet Tempus, som pågick 2004-2008, har enligt Jim Malbon fått en halv miljon euro från EU, vilket motsvarar omkring fem miljoner kronor.

– I projektet som drevs från Växjö ingick universitet i Egypten, Marocko, Jordanien och Österrike. Syftet var att förbättra standarden i hälsovårdssystemen, säger Jim Malbon.

Revisionsbyrå n där han är anställd är en av dem som av EU utsetts att revidera projekt finansierade av EU.

– Jag går igenom ekonomin, fakturor, flygresor och utgifter som funnits i projektet och ser om utgifterna är i enlighet med kontraktet mellan kommissionen och institutionen, säger Jim Malbon.

Alla pengarna har inte gått till dåvarande Växjö universitet utan även till institutioner i de andra deltagande länderna.

– Projektet är mycket välskött, det har nått sina mål och är ett framgångsrikt samarbete mellan Växjö och EU, säger Jim Malbon.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.