Facklig förnyelse på The Bishops Arms

Facklig verksamhet handlar inte enbart om löner.
Växjö • Publicerad 16 juni 2010
Christina Mengel och Marie Karlsson, till vänster samt Margareta Karlsson och Anneli Åberg, till höger, hade det trivsamt på The Bishops Arms.
Christina Mengel och Marie Karlsson, till vänster samt Margareta Karlsson och Anneli Åberg, till höger, hade det trivsamt på The Bishops Arms.Foto: 
Daniel Kristiansson och Martin Vennerström från Landstingsfastigheter och Michaela Tinnerholm, ombudsman på SKTF i Linköping, skötte underhållningen på trivselträffen.
Daniel Kristiansson och Martin Vennerström från Landstingsfastigheter och Michaela Tinnerholm, ombudsman på SKTF i Linköping, skötte underhållningen på trivselträffen.Foto: 
Fredrik Johnsson på Landstingsfastigheter är på väg att byta facktillhörighet från Unionen till SKTF.
Fredrik Johnsson på Landstingsfastigheter är på väg att byta facktillhörighet från Unionen till SKTF.Foto: 
Helena Fyhr-Abrahamsson, Växjö stiftsavdelning, Carina Ek, Växjö kommunavdelning och Els-Marie Banner, SKTF landstingsavdelning har ett fint samarbete.
Helena Fyhr-Abrahamsson, Växjö stiftsavdelning, Carina Ek, Växjö kommunavdelning och Els-Marie Banner, SKTF landstingsavdelning har ett fint samarbete.Foto: 

Det är också viktigt att medlemmarna kan mötas även under otvungna former.

Därför hade SKTF:s landstingsavdelning, Växjö kommunavdelning och Växjö Stiftsavdelning på onsdagskvällen gått samman och under en timme hyrt puben The Bishops Arms i Växjö för att äta, lyssna till musik och diskutera fackliga frågor.

– Vi måste också vara öppna för förändringar. Det innebär att vi möter våra medlemmar på ett annat sätt. Trivselträffar i kombination med fackliga diskussioner tycker vi är en bra väg att gå, säger Els-Marie Banner, ordförande i SKTF Kronoberg landstingsavdelning.

Hon är stolt över det fina samarbetet med Carina Ek, ordförande i Växjö kommunavdelning, och Helena Fyhr-Abrahamsson, ordförande i Växjö stiftsavdelning.

– Vi ordnar både utbildningar och trivselkvällar. Dessutom har vi gemensamma arbetsgrupper där vi bland annat tar upp miljö- och rättvisefrågor. Det fungerar utmärkt och då är det också roligt att jobba fackligt, säger Els-Marie, Carina och Helen.

Till den här träffen anslöt också tiotalet ombudsmän från SKTF:s regionkontor i Linköping, som tillsammans med de lokala fackliga företrädarna i dag besöker ett antal arbetsplatser i Växjö.

– Det här är ett bra sätt att förnya den fackliga verksamheten, säger Michaela Tinnerholm, ombudsman från Linköping, som i går extraknäckte som discjockey tillsammans med Daniel Kristiansson och Martin Vennerström från Landstingsfastigheter.

Var: The Bishops Arms, Växjö.

Varför: SKTF jobbar med att förändra sin fackliga verksamhet, bland annat genom att ordna trivselträffar där medlemmarna också diskuterar fackliga frågor. Här möttes medlemmar från SKTF landstingsavdelning, Växjö kommunavdelning och Växjö stiftsavdelning.

När: Onsdagen den 16 juni klockan 17.00-18.00.

Så många kom: 84 SKTF-medlemmar.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.