Fängelse för våldtäkt

Otrohet som upptäcktes, hävdar mannen. En våldtäkt, hävdar kvinnan. Växjö tingsrätt tog ställning till kvinnans fördel.
Växjö • Publicerad 18 maj 2010

I mars anmälde en kvinna i Växjö att hon våldtagits i sin bostad. Hon påstod att en man som varit inneboende hos kvinnan och hennes familj tvingat till sig sex. Den utpekade mannen hävdade att kvinnan och han hade ett förhållande och att våldtäktsanmälan var kvinnans försök att dölja otrohet, efter att ett av hennes barn kom på dem.

Tingsrätten skriver att mannens version skulle kunna vara tänkbar men att vissa saker gör att den känns tveksam. Mannens trovärdighet påverkas också av att han ändrat sina uppgifter och att han motsägs på vissa punkter av vittnen.

Tingsrätten anser att kvinnan gjort ett trovärdigt intryck. Vittnesmål från personer som hon träffat och talat med i anslutning till händelsen tyder på att hennes version stämmer.

Tingsrätten anser det styrkt att mannen våldtagit kvinnan. Han döms till fängelse i 16 månader och att betala 85?000 kronor i skadestånd.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.