Annons

Färre arbetslösa

Statistiken över antalet arbetslösa fortsätter att visa sjunkande siffror. Både den totala arbetslösheten och ungdomsarbetslösheten sjunker.
Växjö • Publicerad 18 december 2013

I oktober i år skedde ett trendbrott när arbetslöshetssiffrorna för första gången på länge visade sjunkande siffror i länet. När november statistiken nu redovisas håller trenden i sig.

? Vi fortsätter att se positiva siffror på länets arbetsmarknad. Hittills i år har 10 470 personer påbörjat ett arbete. Det är 1 570 fler än under samma period i fjol, säger Peter Andersson, arbetsförmedlingschef i Växjö.

Annons

Den siste november var 8 405 personer Kronobergare inskrivna som arbetslösa. Det motsvarar en arbetslöshet på 9,0 procent. Jämfört med november i fjol är det en minskning med 0,4 procent. Antalet arbetslösa ungdomar är enligt statistiken från arbetsförmedlingen 2 204, vilket är 300 färre jämfört med förra året.

I november var kommunerna med lägst arbetslöshet var Älmhult (6,3 procent) och Ljungby (6,8 procent) medan siffrorna var högst i Lessebo (12,6 procent) och Uppvidinge (10,9 procent).

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons