Annons

Fick 5 liter 96-gradigt kaffe över sig

En anställd vid ett hotell i Växjö fick fem liter nybryggt kaffe över sig och fick svåra brännskador.
Växjö • Publicerad 30 september 2014

Olyckan ägde rum en morgon när kvinnan skulle ställa i ordning frukostbuffén på hotellet. Hon hade bryggt fem liter kaffe i en kaffemaskin och skulle bära ut kärlet till buffébordet. Olyckan inträffade då den anställde hade missat att dra ut sladden från vägguttaget. Till slut tog det stopp och kvinnan fick allt kaffe över högerarmen. Det framgår av den anmälan som lämnats in till Arbetsmiljöverket.

– Jag skulle bära ut kaffet till frukostbuffén men sladden satt kvar och jag snubblade till och hällde kaffet över min arm. Jag blev ordentligt skadad av det varma kaffet och på vårdcentralen konstaterade de att jag hade fått tredje gradens brännskada på min högerarm. I vanliga fall har jag väldigt stort tålamod men denna gång gjorde det väldigt ont, säger den drabbade till Smålandsposten.

Händelsen utreds just nu av handläggare på Arbetsmiljöverket och denne säger till Smålandsposten att det kan bli aktuellt med inspektion på arbetsplatsen.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons