Annons

Fler misstankar mot 18-årig inbrottstjuv

Misstankarna mot den 18-årige mannen som sitter häktad för inbrottet på Gamla Cigarraffären i Växjö har utökats. Han har även delgivits misstanke om tre inbrott i Nässjö och Vetlanda samma natt.
Växjö • Publicerad 26 oktober 2012

– Det är den sammantagna bedömningen av iakttagelser och hittade spår som lett till att åklagaren beslutat att delge nya misstankar, säger kriminalinspektör Peter Tagesson vid Kronobergspolisen.

Stöldturnén misstänks ha inletts i Jönköpings län där de tre aktuella inbrotten inträffade under natten till den andra oktober. Brotten som 18-åringen, hemmahörande i Helsingborg, misstänks för ägde rum på Netto i Nässjö samt Netto och Överskottsbolaget i Vetlanda.

Annons

Samtliga stölder gav tobaksvaror i utbyte. Inbrottet på Gamla Cigarraffären i Växjö inträffade strax före klockan fyra på morgonen sedan tjuvarna krossat ett pansarglas.

Polisen misslyckades inledningsvis med att stoppa tjuvarnas flykt från Växjö när bilen försvann i cirka 200 km/tim ut på riksväg 25. Knappt 40 minuter senare blev det stopp i Simlångsdalen sedan polisen i Halland lagt ut en spikmatta och flyktbilens däck punkterats.

Ändå körde tjuvarna med sin bil i nästan en kilometer innan de fortsatte flykten till fots. Tre timmar senare greps 18-åringen medan hans kamrat försvann spårlöst.

I tjuvarnas bil fanns en mängd tobaksvaror. Peter Tagesson konstaterar att mannen fortfarande nekar till alla misstankar.

Åtal ska vara väckt senast andra november.

Vid i nbrottet i Gamla Cigarraffären krossa de tjuvarna ett pansarglas.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons