Föreningar vill köpa Idrottshuset

En fördubbling av ytan, och utvidgning av verksamheten. Fem föreningar har nu gått samman för att få köpa loss idrottshuset och bygga om och ut.
Växjö • Publicerad 27 september 2012

Planerna på att bygga om Idrottshuset har funnits en längre tid. Fastigheten är i behov av renovering och längs vägen har de olika föreningarna nu gått samman och tecknat en avsiktsförklaring och håller på att bilda ett aktiebolag.

Det handlar om Växjö Squashklubb, Växjö badmintonklubb, Svenska real tennis sällskapet, Växjö Racket- och klätterförening och Växjö konståkningsklubb.

– Som ensam förening är du liten mot kommunen, går vi samman blir vi starkare. Därför bildar vi Multisport i Idrottshuset, berättar Marie Brorsson t f ordförande i det aktiebolag som är under bildande.

Tanken är att bygga till med ett våningsplan, bygga till fem ytterligare badmintonplaner där takhöjden blir betydligt högre än i dag och planer för padel och real tennis. En större yta där konståkningen skulle kunna bedriva sin markträning ingår och dessutom skulle cafédelen utökas och klättrarna skulle få högre takhöjd, tio meter mot i dag fem.

–   Meningen är att det skall drivas för att föreningarnas medlemmar skall kunna utöva sin idrott och motion i en dräglig miljö. Det kommer inte vara vinstsyfte eller en arena i den meningen som de andra är där uppe i arenastaden. Det handlar inte om några publikplatser.

Föreningarna ber nu om att få en diskussion om möjligheterna hos kommunen.

– Vi vill träffa dem för att få reda på om det finns något intresse från deras sida att träffa ett genomförandeavtal.

I sin skrivelse till kommunen skriver man att målet är att bygget skall vara klart till hösten 2013. Vad det hela skulle kosta vill man inte avslöja. Alla siffror håller man i nuläget för sig själva.

– Det är klart vi har en grovskiss och så klart kommer vi diskutera siffrorna med kommunen men vi gör det inte via Smålandsposten. Vi vill kunna diskutera med kommunen förutsättningslöst och vi hoppas att kommunen jämför med de genomförandeavtal de har med andra föreningar i området, avslutar hon.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.