Annons

”Förskolan måste få en långsiktig lösning”

Förskoleverksamheten i Rottne måste få en långsiktigt hållbar lösning, framhåller Rene Jaramillo (KD) i en skrivelse till skol- och barnomsorgsnämnden.
Växjö • Publicerad 16 oktober 2012
René Jamarillo (KD) är motståndare till tillfälliga lokaler i förskolan ? de motverkar verksamhetens kvalitet, menar han.
René Jamarillo (KD) är motståndare till tillfälliga lokaler i förskolan ? de motverkar verksamhetens kvalitet, menar han.Foto: 

I Rottne finns i dag nio permanenta avdelningar, som utökats till elva avdelningar. En av dem en tillfällig modul, som använts i fyra år, en annan inrymd i en lokal, som inte är avsedd för förskola.

Inom ett par månader finns behov av ännu fler förskoleplatser. Rene Jaramillo reagerar mot att skol- och barnomsorgsförvaltningen letar efter ytterligare tillfälliga lösningar, han anser att detta är ohållbart i längden.

Annons

– Vi kan inte driva en fungerande och tillfredsställande verksamhet med kvalitet i provisoriska lokaler som inte är anpassade för barnen, skriver han.

Rene Jaramillo föreslår att användande av lokaler som inte är anpassade för barnomsorg upphör genast, att förskoleverksamheten i Rottne får en långsiktigt hållbar lösning som kan möta både aktuella och framtida behov och att lösningen tar hänsyn till arbetsmiljö för både personal och barn.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons