Först i kön gäller på skola –även för hockeyeleverna

Nej, Lakersspelarna får ingen gräddfil in på Karl-Oskarskolan. Det säger Bengt Eriksson, vd för skolan.
Växjö • Publicerad 2 mars 2012
Foto: 

-Vi tar först in eleverna som står i den kö vi har i dag. Men i kön står också många som spelar hockey eftersom vi haft ett resonemang med Lakers under en längre tid.

Han vill inte spekulera i hur många fler eleverna kan bli med Lakers-samarbetet. Bengt Eriksson kan bara konstatera att verksamheten kommer att utökas och att skolan har lovat att möta hockeyklubbens intresse.

Han menar att även om det finns en kö vet man aldrig förrän i slutänden hur många som verkligen är intresserade av att gå en utbildning, i detta fall på Karl-Oskarskolan.

-Man bestämmer sig när man behöver. Så är det på många skolor.

Efter onsdagens möte på skolan med föräldrar och Växjö Lakers ska nu föräldrarna lämna in en intresseanmälan.

Bengt Eriksson säger att det blir gott om tid att planera inför terminsstarten till hösten.

Skulle det bli aktuellt finns det lediga lokaler i området runt skolan.

-Behövs det kan vi enkelt flytta vårt huvudkontor.

Karl-Oskarskolan har i dag 285 elever.

Sedan i höstas har Växjö Lakers jobbat med att förändra sin ungdomsorganisation, med en tydligare elitinriktning än tidigare.

Det innebär bland annat ett samarbete med Karl-Oskarskolan, där elever från årskurs fyra till nio ska ha två teknikanpassade hockeypass i veckan.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.