Fortsatt verksamhet med förre ägaren

Med en total brist på 3,2 miljoner kronor försattes Reklamservice i Växjö AB och Stinnerbom Förvaltning AB i början av mars på egen begäran i konkurs vid Växjö tingsrätt.
Men reklamutdelningen i Kronoberg fortsätter som tidigare.
Växjö • Publicerad 19 maj 2010

Nu är inkråmet sålt till förre ägaren Thomas Stinnerboms nybildade Växjö Mediapartner AB för 200 000 kronor.

Konkursen drabbade 223 anställda där en stor majoritet var behovsanställda ungdomar från länet. De har nu fått sin fordran reglerad genom den statliga lönegarantin.

Men eftersom värdet i bolagen låg i att verksamheten kunde hållas rullande eftersom kunderna inte skulle acceptera att reklamen inte delades ut på utsatt dag var, enligt konkursförvaltaren advokat Erik Gabrielsson, en snabb försäljning det enda avvecklingsalternativet.

Utöver förre ägaren Thomas Stinnerbom lade konkurrenten Swepress också ett bud på inkråmet.

Och eftersom Stinnerboms bud var det högsta kunde Erik Gabrielsson, efter samråd med Tillsynsmyndigheten i konkurser och med beroende borgenär skriva ett avtal.

Det innebar att inkråmet, exklusive ett fordon, såldes till Thomas Stinnerboms nybildade "AB Arapten 4270", senare namnändrat till Växjö Mediapartner AB, för 200 000 kronor.

Enligt den konkursbouppteckning som Erik Gabrielsson har upprättat kan ingen av borgenärerna påräkna någon utdelning.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.