Annons

Frank vill ha social analys av byggplaner på Wieselgrensgatan

Byggplanerna på Wieselgrensgatan saknar en dimension.
Anser kommunalrådet Bo Frank (M).
– Jag vill ha en social konsekvensanalys, säger han.
Växjö • Publicerad 21 februari 2012

Smålandsposten rapporterade i gårdagens tidning om Växjöhems planer på att riva fyra tvåvåningshus och ersätta dem med nya, högre flerbostadshus.

Det kommunägda bostadsbolagets förhoppningar är att detaljplanen klubbas under våren och att bygget kommer igång nästa år.

Annons

Planerna överraskade de som bor i området. Lägenhetsinnehavarna har inte fått någon förvarning om att husen ska rivas och grannar reagerar bland annat på höjden på de nya husen.

Nu reagerar också Bo Frank.

– Det slog mig, när jag läste detta, att det inte är alls säkert att det kommer att ske i och med att kommunen har många lägenheter där. Jag har sagt till kommunchefen, med stöd av socialdemokraterna, att vi vill ha en social konsekvensanalys. Jag vill se de totala kommunala kostnaderna om de personerna som bor där skulle tvingas till annat boende. Man kan inte sätta missbrukare i de nyaste och mest dyra lägenheterna, även om de självklart har rätt till en bra bostadsstandard.

Konsekvensanalysen ska omfatta hela kommunen, inte bara Växjöhems bostadsbestånd, enligt Bo Frank.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons