Annons

Fria bussresor för pensionärer upp igen

Pensionärsorgansiationerna i Växjö vänder sig återigen till kommunen för att aktualisera frågan om gratis bussresor för pensionärer på dagtid.
Växjö • Publicerad 4 december 2013

I en ny skrivelse till kommunstyrelsen trycker man på satsningen på busstrafiken i Växjö och Kronberg och att bussarna till största delen används av resenärerna på morgnar och seneftermiddag/kväll.

Därför föreslår man åter igen att Växjö likt ett antal andra kommuner i landet erbjuder pensionärer gratis bussresor dagtid. Man skriver att man vet att det inte är kommunstyrelsen och kommunala pensionärsrädet som styr busstrafiken men vill att frågan tas upp med länstrafiken eftersom man ser flera vinster för samhällsekonomin.

Bland annat att det skulle krävas förre serviceresor, att fler pensionärer skulle välja att ta bussen i stället för bil att ofrivillig isolering kan brytas när det är lättare att tas sig till aktiviteter och dessutom skulle det vara passagerare på bussarna, skriver man.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons