Germundsson: Jag ställer upp som vice ordförande

Kommunalrådet i Markaryd, Bengt Germundsson (KD), riktar hård kritik mot Göran Hägglund och kräver partiledarbyte.
Och med Mats Odell som ny partiledare lämnar han också ett besked till valberedningen:
– Jag ställer upp som vice ordförande.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2011

Bengt Germundsson, som också sitter i partistyrelsen och i verkställande utskottet, ger sitt besked i en debattartikel i tidningen Dagen i dag.

Han lyfter fram Mats Odell, 64, som den mest lämpade att leda partiet ut ur krisen och uppmanar sina partivänner att våga ta steget att välja en ny ledare.

Bengt Germundsson, 54, ska nu också ha meddelat valberedningen att han själv ställer upp som kandidat till någon av vice ordförandeposterna - förutsatt att Mats Odell blir vald som ny ordförande.

Han försäkrar att han inte "fiskar efter någon statsrådspost" utan att hans strävan är att lyfta betydelsen av det lokala när det gäller att forma en nationell politik på kristdemokratisk grund.

I debattartikel går han också till hård attack mot den nuvarande partiledaren, Göran Hägglund.

"I lunchekot i den 4/10 försäkrade Hägglund: "fokus i mitt ledarskap är att tala med många överallt och vara lättillgänglig."

Det är fel rakt igenom! Göran Hägglunds ledarskap präglas av distans och frånvaro, framför allt i förhållande till partiorganisationen och till hårt arbetande förtroendevalda i kommuner och landsting", skriver Bengt Germundsson.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.