Haif-dag för alla på Hovshaga

Spelare, ledare, och Hovshagabor – alla var välkomna när Hovshaga AIF anordnade HAIF–dagen på Hagavallen. Smålandsposten var också på plats för att kolla in läget.
Växjö • Publicerad 13 augusti 2012
Martin Håkansson var en av många som uppskattade fotbollsaktiviteterna mest.
Martin Håkansson var en av många som uppskattade fotbollsaktiviteterna mest.Foto: 
En populär aktivitet under dagen var prickskjutning med fotboll. Hampus Svensson siktade och satsade på högsta möjliga poäng.
En populär aktivitet under dagen var prickskjutning med fotboll. Hampus Svensson siktade och satsade på högsta möjliga poäng.Foto: 

– Anledningen till att vi gör det här är mest för att vi vill göra någonting för hela Hovshaga och inte bara för de som är fotbollsintresserade. Nu visar vi lite av alla våra verksamheter – både fotboll, innebandy och tennis, säger Jörgen Barrdahl, Hovshaga AIF.

Och dagen blev minst sagt populär, allra helst bland barnen. Joacim Widén som höll i prickskjutningen med fotboll hade fullt upp.

– Det har varit full rulle hela dagen, inte en lugn stund. Men det är kul för barnen och ungdomarna. De här aktiviteterna uppskattas alltid.

Det var både sportaktiviteter, frågesport och tävlingar – ytterligare en uppskattad aktivitet var hoppborgen.

– Men fotbollen har nog varit roligast, säger 7–årige Elias Zlatanovski.

Även flera fotbollsmatcher hölls under dagen, bland annat med HAIFs damlag i division 2 som mötte Husqvarna. Även de något yngre, pojkar födda 2001, spelade match under dagen. Det var bäst under HAIF–dagen, menar spelare Hampus Svensson.

– Vi vann mot Rydaholm med 5–2, säger han.

Det är andra året som Hovshaga AIF anordnar den här typen av dag.

– Förra året kallade vi det för fotbollens dag, men i år gör vi det mer för hela föreningen. Vi hoppas att det här blir något som kommer att rulla på år efter år, säger Jörgen Barrdahl.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.