Han härjar mest på landsbygden

Tjuven specialiserade sig på inbrott på landsbygden och lämnade oftast sönderskurna däck efter sig.
Nu har mannen hittats och häktats sedan han återvänt till Sverige efter en tidigare stöldturné.
Växjö • Publicerad 29 december 2012

Smålandsposten skrev nyligen om den 44-årige mannen som klassas som livsstilskriminell. Han togs i förvar av polisen och utvisades i april från Sverige, samtidigt lades polisutredningarna mot honom ned.

44-åringen misstänktes under en period ha begått en rad inbrott på landsbygden i Växjö och Tingsryds kommun. Ett av de mest uppmärksammade inbrotten som mannen kopplades till skedde i Gåtahult utanför Ingelstad där en hel verkstad länsades på utrustning.

I höstas förstod polisen att 44-åringen återvänt till Sverige eftersom hans DNA hittats på en rad brottsplatser. Den här gången har han företrädesvis opererat i länets västra delar.

Mannen greps under julhelgen och har häktats för upprepade stölder på landsbygden i Lidhult, utanför Häradsbäck och i Lagan. Han förnekar brott.

Åtal ska vara väckt senast den 10 januari.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.