Annons

Här är finalisterna i A-traktortävlingen – rösta fram din favorit

Proffsen från Ingelstadgymnasiet har plockat fram tre finalister – rösta på din favorit
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kronoberg • Publicerad 1 juni 2023 • Uppdaterad 9 juni 2023

Det är dags att utse Kronobergs snyggaste A-traktor 2023. Och vilka kan bättre utse tre finalister än tre motorintresserade tjejer?

Smålandsposten kallade in proffsen från Ingelstadgymnasiet: Alva Gustafsson, Matilda Svan och Marie Svensson. Alva och Marie går bygg- och anläggningsprogrammet på Ingelstadgymnasiet och Matilda Svahn går lantbruk/entreprenad på samma skola. Alla tre är riktiga A-traktorfantaster och har kört eller kör fortfarande A-traktor.

Annons

Tjejerna fick i uppdrag att utse tre finalister, vilket inte var en enkel uppgift. Det kom totalt in 34 bidrag till tävlingen där vinnaren utlovas ett hemligt men mycket fint pris.

Alva, Matilda och Marie valde till slut sina favoriter: Det blev en Volvo 744 med USA-front, en Volvo 240 med d5252t-motor och en kapad Volvo 745 med 960-front.

Nu är det upp till Smålandspostens läsare att rösta på sin favorit. Röstningen avslutas söndagen den 11 juni klockan 24.00.

bild 1/3
Alfred Johanssons Volvo 240 med d5252t-motor.
Viktor Qvists Volvo 744 med USA-front.
Elliot Strömbergs kapade Volvo 745 med 960-front.
Alfred Johanssons Volvo 240 med d5252t-motor.
Viktor Qvists Volvo 744 med USA-front.
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Calle RydqvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons