Här ska nya simhallen ligga

Växjö Artikeln publicerades
Gräsplanen mellan simhallen och Växjösjön kan byggas över när den nya simhallen ska slås upp.
Foto:Robin Sparf
Gräsplanen mellan simhallen och Växjösjön kan byggas över när den nya simhallen ska slås upp.

Växjös nya simhall ska ligga på samma plats som den nuvarande, men det kan innebära att stora delar av parkeringsplatsen försvinner.

Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) väntas på tisdag besluta att ett förslag på funktions- och lokalprogram för en ny simhall ska tas fram. I detta arbete kommer placeringen av simhallen ingå och tanken är att den ska bli kvar på samma ställe som i dag.

Hur de nya lokalerna kommer att placeras i relation till de nuvarande och vad som blir kvar är däremot oklart.

– Där finns några nyare delar, som äventyrsbadet, som vi har ambitionen att behålla, men det kan alltid förändras, säger Gunilla Friman, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

– Vi kommer antagligen att bygga i etapper då vi vill bedriva verksamheten medan vi bygger, men exakt hur det kommer gå till kan jag inte säga ännu.

Tomten de har att bygga på, utöver den nuvarande simhallen, är också begränsad till gräsytan mot sjön och parkeringsplatserna på andra sidan Kampastigen. En 50-metersbassäng ska bland annat ersätta den på 25 meter som finns i dag och då lär delar av dessa utrymmen behöva utnyttjas.

– Ett förslag som finns är att bygga över delar av parkeringen, men det är långt ifrån säkert att det kommer bli så.

Var ska ni i så fall ha parkeringsplatserna?

– Det får vi titta på när lokalförslaget har tagits fram. Vi hoppas att Växjöborna ska cykla eller gå till den nya simhallen, men folk från landsbygden ska också kunna komma in så visst måste vi ha parkeringsplatser.

Innan funktions- och lokalprogrammet är framtaget kan inte Gunilla Friman säga något om varken tidsplan eller budget.

– Vi får se helt enkelt. Det blir ett stort bygge som kommer att ta tid, det är allt jag kan säga.