Annons

Historien som räckte för att 32-åringen skulle bli släppt

Kristianstadbons bil stod intill brottsplatsen i Tegnaby och stegen ledde till villan. När mannen greps ett dygn senare fanns stöldgods och inbrottsverktyg i bilen.
Mannen påstår att bilen varit utlånad. En historia som inte går att kontrollera – men räcker för att han ska gå fri.
Växjö • Publicerad 18 februari 2012

Smålandspostens artikel för ett par dagar sedan väckte starka reaktioner. Den 32-årige bilägaren släpptes plötsligt av åklagaren efter att ha suttit häktad i två veckor på sannolika skäl misstänkt för fem grova stölder.

Förutom inbrottet i Tegnaby gällde det två bostadsinbrott i Åryd och två i Ingelstad.

Annons

I polisförhör förnekade den misstänkte 32-åringen all kännedom om inbrotten och sa att han inte lämnade Kristianstad den aktuella lördagen den 28 januari.

Polisen konfronterade mannen med uppgiften att hans bil synts i Tegnaby. Den misstänkte berättade då att han nyligen sålt bilen till två landsmän men att de enbart betalat handpenning.

Enligt 32-åringens version träffade han köparna den lördagen och de fick till­låtelse att låna bilen för en resa till västkusten. Mannen tillade att han även fått ett par nyinköpta skor av bilspekulanterna.

Det var just dessa skor som 32-åringen hade på sig när polisen grep honom i bostaden under söndagen den 29 januari. Då stod bilen utanför hans bostad och mannen själv hade både bilnycklarna.

I bilen låg stöldgods från de aktuella bostadsinbrotten utanför Växjö. Tre mejslar, hammare och två kofötter fanns också bland utrustningen.

Detta är 32-åringens egen berättelse som fick honom loss från häktet i Växjö och som kan ge skadestånd.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons