Hit ska man ringa och påtala brister
Beslutet kommer efter en motion från Vänsterpartiet som föreslog en tillgänglighetsjour för att bättre samla upp brister i kommunens infrastruktur. Den cykeljour som finns idag är välanvänd och är en god hjälp för förvaltningen.
– Det är klart att vi inte kan ha fullständig koll över allt hela tiden och om vi får brister påpekade för oss kan vi ju rätta till dem. Utvidgar vi konceptet kommer det kunna öka tillgängligheten för fler kategorier än cyklister, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på tekniska förvaltningen som menar att förslaget är att följa motionens tankar.
Han menar att det handlar om att skapa en tydlig kontaktyta.
– Ambitionen är att skapa en tillgänglighetsjour på ett telefonnummer som alltid kommer vara bemannat under dagtid. Vi vill också se över kommunens hemsida för att det ska bli lättare att hitta informationen, säger han.
Kommunen får så klart redan i?dag samtal om oplogade trottoarer, felplacerade skyltar eller trottoarkanter som är svåra att passera för rullstolar eller rullatorer. Men de hamnar hos olika personer och det är inte alltid någon som kan svara på samtalen.
– Har vi då ett nummer som bemannas av kontaktcenter blir det lättare att få kontakt med oss och dessutom kommer medborgarna alltid får svar. Det är en kvalitetssäkring helt enkelt.