Annons

HSB Sydost förhandlar om köp av Växjö Taxis fastighet

Beställningscentralen i Kronoberg AB, som marknadsförs under namnet Växjö Taxi, har begärt förlängd rekonstruktion.
Förhandlingen om en försäljning av fastigheten på Fagrabäcksvägen i Växjö till HSB Sydost är i slutskedet.
Växjö • Publicerad 25 februari 2014
Fastigheten på Fagrabäcksvägen där Växjö Taxi sedan länge finns är på 2 600 kvadratmeter. Taxeringsvärdet är 2,8 miljoner kronor.Foto: Lars-Goran Rydqvist

– Vi ska försöka fullfölja fastighetsaffären och därför behöver vi fortsätta rekonstruktionen. Det kommer att bli förlängning, säger rekonstruktören Håkan Jansson, trots att tingsrätten ännu inte fattat sitt beslut.

Förhandlingen med HSB Sydost är i princip är klar, men inget köpekontrakt har ännu undertecknats.

Annons

– Det är små detaljer som är kvar, jag räknar med att vi ska bli klara ganska snart, säger Håkan Jansson.

Han tillägger att avtalsförslaget om fastighetsaffären ska föredras i de inblandade parternas styrelser.

– Om det blir ett förvärv tänker vi inte i första skedet riva och bygga bostäder. I stället flyttar vi dit en del av våra verksamheter, bygg- och fastighetsservice, säger Börje Nilsson, vd för HSB Sydost.

Den aktuella fastigheten på Fagrabäcksvägen där Växjö Taxi sedan länge finns är på 2 600 kvadratmeter. Taxeringsvärdet är 2,8 miljoner kronor, fastigheten är intecknad till 5,1 miljoner men uppgavs i rekonstruktionsansökan ha ett marknadsvärde på cirka sex miljoner kronor.

Det har gått tre månader sedan tingsrätten beslutade om företagsrekonstruktionen. Rekonstruktörens bedömning är att det går att rädda Beställningscentralen i Kronoberg AB undan en konkurs. Bolagets affärsidé är att ta emot och trafikleda taxitrafik och bolaget sysselsätter omkring 20 anställda.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons