GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alternativ för Sverige polisanmälda – av polisen

Hundratals personer samlades när det nybildade partiet Alternativ för Sverige fått tillstånd att hålla ett torgmöte på Storgatan i Växjö vid lunchtid på fredag. Det bevakades av många poliser.
Under mötet upprättade polisen en anmälan för brott mot ordningslagen.
Växjö • Publicerad 25 maj 2018
Foto: Filip Sjöfors

Strax efter klockan tolv på fredagen inledde Alternativ för Sverige sitt torgmöte i centrala Växjö med att spela upp ett par minuters böneutrop. Polisen hade en stor insats på platsen med många poliser och en helikopter.

Under böneutropet som spelades upp tågade även sex personer in med heltäckande niqab. Enligt Sveriges radio P4 Kronoberg så övergick det uppspelade böneutropet i en hymn som terrororganisationen IS använder.

Polisen har nu initierat och upprättat en anmälan för brott mot ordningslagen mot arrangören, det bekräftar polisens pressansvarige Ewa-Gun Westford.

– Det finns vissa kriterier i tillståndet och här såg vi att man inte följde det som vi kommit överens om, säger hon till Smålandsposten.

– Nu ska det in i vårt system och behandlas. Mer kan jag inte säga.

På vilket sätt har de avvikit från tillståndet?

– Jag kan inte detaljerna men det kan handla om sättet man framförde sina budskap.

Det nystartade partiets partiledare Gustav Kasselstrand talade. Han har tidigare varit ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund innan han för tre år sedan uteslöts från Sverigedemokraterna.

bild 1/7
Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand.
Partiets vice partiledare William Hahne
Filip BolmgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.