GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Hur många rätt får du i veckans nyhetsquiz?

Nyhetskoll och hästpoddspremiär. På smp.se i veckan.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 16 oktober 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I veckan var det premiär för en annorlunda utbildning i Växjö. Vad är det som gör den annorlunda?

• Professorer vid Linnéuniversitetet ska åka elsparkcyklar och kombinera sightseeing med föreläsningar.

• En utvecklingsbar lastbilstrailer ska rulla runt i Sverige och utbilda verkstadstekniker.

• Utbildningen är privat och fordrar skoluniform även för vuxna studenter.”

Varje vecka ställer vi på smp.se frågor kring nyheterna vi rapporterat under veckan. Ett roligt sätt att utmana sig själv och sina vänner och se vem som egentligen hängt med mest och bäst i nyhetsflödet. Det går alldeles utmärkt att bara svara på frågorna rätt upp och ner, men vill du se hur du ligger till jämfört med alla andra som också quizzat behöver du registrera dig, men det går både snabbt och enkelt. I veckans nyhetsquiz handlar det som synes bland annat om utbildning. Hur många rätt får du?

***

”Fortfarande när jag är ute och springer och passerar hagar och stall och känner lukten av hästgödsel så flyttas jag tillbaka i tiden”

När jag växte upp umgicks jag under några år en hel del med en kompis som inte bara hade en get boendes i grovköket (jo, faktiskt) utan framför allt hade häst med eget stall på gården. Klart vi hellre hängde hemma hos henne än hos mig på vår helt ordinära villagata. Vi mockade och ryktade och red. Fortfarande när jag är ute och springer och passerar hagar och stall och känner lukten av hästgödsel så flyttas jag tillbaka i tiden och längtar upp på hästryggen igen. Därför är det lite extra roligt att vi i veckan hade premiär för Smålandspostens sprillans nya ridsportspodd där Daniel Enestubbe och Louise Wemlerth pratar häst. I premiäravsnittet handlar det både om ridklubbarna i länet och hur Sverige fick sin första världsetta i Peder Fredricson. Visst låter det spännande! Första avsnittet hittar du här.

Två tips från mig till dig. Nu är det lördag. Nu tar vi helg.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.