Inspektion gjordes på Campushem

Räddningstjänsten har gjort en inspektion av Campushems studentbostäder på Stallvägen 18, där nödutgångar saknade handtag.
Växjö • Publicerad 1 december 2012
?Vi har en uppgift att se till brandskydd fungerar. Det är inte vanligt att vi hamnar i den situationen vi har hamnat i här.?Campushems studentbostäder på Stallvägen i Växjö.
?Vi har en uppgift att se till brandskydd fungerar. Det är inte vanligt att vi hamnar i den situationen vi har hamnat i här.?Campushems studentbostäder på Stallvägen i Växjö.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Enligt Anders Brodell på Värends räddningstjänsts skydds-enhet lovade fastig- hetsförvaltaren att handtagen som saknades skulle sättas upp så fort som möjligt på torsdagen, då inspektionen gjordes.

– Vi pratade med förvaltaren, han lovade att rätta till det med en gång. Vi gick igenom både A-delen och B-delen i huset, bara i A-delen saknades handtag, säger Anders Brodell.

Han säger, att handtag till nödutgången på bottenvåningen inte behöver finnas. Men att det är under förutsättning att man kan ta sig ut genom fönstren i lägenheterna och att fönstren då uppfyller byggnadslagens krav.

– En förutsättning är också att ägaren upplyser hyresgästerna om detta. Men på andra och tredje våningen måste det vara handtag, säger Anders Brodell.

Räddningstjänsten har lagt upp ett tillsynsärendet på Campushem.

– Vi har en uppgift att se till att brandskydd fungerar. Det är inte vanligt att vi hamnar i den situationen vi har hamnat i här, säger Anders Brodell.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.