Annons

Katedralskolan står på tur

Under vårterminen färdigställdes upprustningen av Teknikums elevhall, nu invigs Kungsmadskolans nya lokaler, och snart är det tänkt att även Katedralskolan ska renoveras.
Växjö • Publicerad 5 september 2014
Gymnasienämnden föreslår att även Katedralskolan ska renoveras. Foto: Johan Christensen
Gymnasienämnden föreslår att även Katedralskolan ska renoveras. Foto: Johan ChristensenFoto: 

Gymnasienämnden fortsätter upprustningen av de kommunala gymnasieskolorna. Enligt deras förslag ska plan fyra, fysikplanet på Katedralskolan, renoveras och den uppskattade kostnaden är 5,5 miljoner kronor.

– Vi bygger framtidens skola. En modern skolan som på bästa sätt rustar våra elever för deras framtid, säger René Jaramillo (M) som är ordförande i gymnasienämnden.

Annons

Han menar att skol­miljön och lokalernas utseende har stor betydelse när eleverna bestämmer sig för vilken skola de ska välja.

– När vi påbörjade den här strategin var det många som var oroliga, eftersom det då var svårt att locka elever till vissa av våra gymnasieskolor. Nu när vi gjort den här satsningen är det fullt i alla skolor, säger Jara- millo.

Klas Gummeson, som är biträdande förvaltningschef på Växjö kommun, håller med om att renoveringarna­ ger resultat och att det är fler skolor i Växjö som borde stå på tur.

– Jo, det behövs en uppfräschning även på Katedralskolan, säger han.

Magnus Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons