Klotter på politikers arbetsrum

René Jaramillo (KD) som djävul. Någon har tagit sig in på hans arbetsrum i kommunhuset och klottrat på ett personporträtt.
– Varför en djävul? Det är skittråkigt och jag är faktiskt ledsen, säger han.
Växjö • Publicerad 5 september 2012
Någon har tagit sig in på KD-politikern René Jaramillos arbetsrum i kommunhuset i Växjö och klottrat på ett tidningsurklipp som han satt upp som minne.
Någon har tagit sig in på KD-politikern René Jaramillos arbetsrum i kommunhuset i Växjö och klottrat på ett tidningsurklipp som han satt upp som minne.Foto: 

Renée Jaramillo sparade personporträttet från valåret 2010 i tidningen Växjöbladet/Kronobergaren och satte upp det som ett minne på anslagstavlan i sitt arbetsrum.

Nu är det förstört och han har svårt att förstå varför någon tagit sig in där och utmålat honom som en djävul.

– Jag är inte ond, jag jobbar hårt, jag är social och försöker hjälpa alla. Jag tycker inte att det är rättvist att någon kan tycka att man kan göra så mot mig. Det är dåligt och oacceptabelt.

Han säger att han inte har en aning om vem som kan ha ett intresse av att klottra dit horn och svans på honom och han tycker definitivt inte att det är roligt.

– Det är respektlöst. Jag är inte elak mot någon eller har något problem med någon människa, det har jag inte. Tvärtom. Jag tycker att jag har en bra relation med alla, både inne i kommunhuset och utanför kommunhuset. Så för mig är det jättesvårt att förstå varför någon har gjort detta. Jag fattar inte att någon kan tycka att det är roligt.

Renée Jaramillo upptäckte klottret vid elvatiden i går, tisdag. Dörren till själva arbetsrummet är olåst men för att ta sig in i korridoren, där även flera andra politiker har sina arbetsplatser, krävs det en så kallad tagg. Dessutom är både ingången från baksidan och dörren från entrén i kommunhuset låsta.

Han har kontaktat säkerhetschefen på kommunen, Bo Tenland. Men han vill i nuläget inte kommentera eventuella åtgärder eller hur han ser på att någon tagit sig in en politikers rum och klottrat.

– Det är en intern säkerhetsfråga som jag inte vill prata om, åtminstone inte i nuläget.

Har du någon rubricering på det, är de skadegörelse eller hot eller vad?

– Jag vill ha den dialogen med René först.

Blir det någon utredning av det här eller vad händer nu?

– Jag håller fast vid de svar jag lämnat.

Anders Mårtensson (V) har sitt arbetsrum i samma korridor.

– Jag har svårt att tro det, men skulle det vara en politikerkollega så är det mycket anmärkningsvärt och allvarligt. Det här är ju helt sjukt, säger han.

René Jaramillo har valt att själv gå ut på sin blogg och berätta om det som hänt.

Där uppmanar han ”konstnären” att träda fram och förklara sig.

– Jag vill veta varför man har gjort på det sättet. Vilken rätt man har att gå in på mitt arbetsrum och gå på mina grejer, mina minnen som jag har där. Det är en artikel som beskriver hur jag har haft det i Sverige, allt som jag har gjort i princip, inom politiken och hur jag kom till Sverige. Det är ett fint minne. Nu är det förstört av någon som tycker att det är roligt. Jag skulle gärna vilja fråga varför man gör på det sättet och varför en djävul, alltså. Varför?

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.