31-åringen som mördade Kenny Malmberg ringde till ett vittne under tiden han satt häktad. Nu har en anmälan om tjänstefel gjorts mot kriminalvården.
Växjö • Publicerad 23 februari 2011

– Jag har starkt stöd för att han haft tillgång till telefon under häktestiden. Frågan är hur detta var möjligt när han satt häktad med restriktioner, säger kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz.

– Därför finns det skäl att upprätta en anmälan om tjänstefel som riktar sig mot kriminalvården. Men det finns ännu ingen utpekad person som misstänkt.

Uppgiften om att 31-åringen under utredningen om mordet som inträffade på Kringelvägen i Växjö kontaktade minst ett vittne framkom vid rättegången. Som Smålandsposten tidigare redogjort för berättade vittnet om flera sms och telefonsamtal där 31-åringen undrade vad som hände i lägenheten när mordet inträffade och vilka som var med på festen.

Efter vittnets uppgifter gav åklagare Anna-Karin von Schoultz direktiv om att kontrollera informationen inom ramen för mordutredningen. När det visade sig att uppgifterna stämde skrevs anmälan och tjänstefelsutredningen leds av åklagare i Kalmar.

Under mordutredningen har mannen omväxlande suttit på häktet i Växjö och Jönköping.

Även vid tidigare tillfällen då 31-åringen har suttit häktad i Växjö har det cirkulerat rykten om att han ändå lyckats ha kontakt med omvärlden.

– Ibland går det rykten att häktade kan förmedla sig med omvärlden eller med andra misstänkta. Men det är första gången som uppgifterna varit så pass konkreta som den här gången, konstaterar Anna-Karin von Schoultz.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.