Kommunen bemöter kritiken

Ann-Christin Norlander på Omsorgsförvaltningen och Bo Frank (m) svarar på den kritik som riktas mot äldrevården i kommunen.
Växjö • Publicerad 20 juli 2010

- Att vi skulle tillhöra "toppen på toppen" kommer från en undersökning tidskriften Fokus gjorde tidigare i år, där de jämför de olika kommunerna i landet, säger Bo Frank. Totalt kommer vi på en sjätteplats, äldrevården kommer på en åttondeplats,

- Att äldrevården hamnar så högt beror på att vi har bland de högsta kostnaderna i landet, så är det något som felar så beror det snarare på organisation än på ekonomin, fortsätter han.

- Pengarna fördelas över de olika boendena i kommunen efter ett resursfördelningssystem, där vi tittar på det totala behovet bland vårdtagarna och ser hur många timmars tjänst som krävs där, säger Ann-Christin Norlander på Omsorgsförvaltningen

- Vi har haft den här modellen i flera år, och ser över den med jämna mellanrum tillsammans med bland andra enhetscheferna, senast i våras, tillägger hon.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.