GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konspiratorisk filmare håller föredrag i Växjö

Några gaskamrar har inte funnits och Barack Obama är en ”verklighetsfrämmande psykopatisk figur”. Påståenden från författaren och filmaren Jüri Lina. Själv kallar han det fakta. I morgon håller han föredrag i IOGT-NTO-huset i Växjö.
Växjö • Publicerad 11 mars 2011

Det är föreningen Wäxthuset i Växjö som bjudit in Jüri Lina som ska prata kring temat ”Den nya världsordningen smyger sig på” samt visa utdrag från sin senaste film: Den omättliga Ouroboros: frimurarnas lömska taktik.

”Olika sionistiska rörelser utnyttjar frimureriet till fullo för att driva igenom sina samhällsmodeller och kamouflera sina egna mycket egoistiska, rentav kriminella göromål”, har han sagt i en på nätet publicerad intervju med Mohammed Omar, poet och samhällsdebattör.

I sin bok ”Världsbyggarnas bedrägeri” skriver Lina:

”Allt fler har börjat tvivla på den hysteriska förintelsepropagandan. Gaskammarlögnerna kommer förr eller senare att hamna på historiens sophög.”

– Han har ofta pratat om frimurarna, om att judarna ligger bakom kommunismen och att en judisk konspiration har förändrat samhället till det sämre, säger Johannes Jakobsson, reporter på tidningen Expo som specialgranskar bland annat främlingsfientlighet och annan intolerans.

Jüri Lina avfärdar Expos åsikter som kommunistpropaganda.

– Jag tycker ingenting. Jag citerar bara historiska källor och det har jag rätt till som författare. Läsaren får sedan dra sina egna slutsatser, säger han.

Men om du inte presenterar också andra sidor av ett skeende blir ju bilden ganska skev.

– Den andra sidan presenteras dagligen i pressen.

Du pratar om ”gaskammarlögnen”. Du menar alltså att inga judar har gasats?

– Du hittar inga gaskammare i läger på tysk mark.

Han hävdar att de massgravar som hittats är kommunisterna ansvariga för, den sovetiska hemliga polisen NKVD och som tog över lägren vid krigets slut.

– Det står i källorna.

Varför har ni bjudit in Jüri Lina?

– Vi bjöd in honom främst för hans UFO-forskning men programmet blev nedkortat. Så det blir bara detta om konspirationsteorierna, säger Torbjörn Rydström, vice ordförande i Wäxthuset.

Han säger att han inte är insatt i allt Lina håller föredrag om men att inte få tala om förintelsen är att ta bort yttrandefriheten.

Föreningen Wäxthuset är ett forum där människor som vill utvecklas kan mötas. En kontaktpunkt för ett världsomfattande nätverk. Några av deras mål är:

Att ta lärdom av historien – att kärlek skapar fred och harmoni.

Att utveckla ett högre medvetande genom inre tillväxt – att värdera och använda inlärd yttre kunskap med inre vishet.

Att öka vårt ansvarstagande för våra handlingar, våra liv och våra relationer till varandra och till vår gemensamma jord, som är grunden till allt liv.

Källa: Utdrag från Wäxthusets hemsida

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.