Körde på fel sida av mitträcket – döms för vårdslöshet i trafik

Mötande trafikanter fick väja när en bilförare 85-årsåldern körde på fel sida av vägen på riksväg 25 in mot Växjö. Nu döms han för vårdslöshet i trafik.
Växjö • Publicerad 6 september 2018
Arkivfoto
Arkivfoto

På julaftons kväll i fjol skulle en bilförare i 85-årsåldern, som bor på en mindre ort i Växjö kommun, vända på riksväg 25 vid Risinge för att köra tillbaka in mot Växjö.

Men han hamnade i fel körfält och och under färden tillbaka mot Växjö fick flera trafikanter som mötte bilisten väja för att undvika en frontalkrock. En polispatrull ryckte ut och fick stopp på den farliga färden och mannens körkort omhändertogs på plats.

Ett vittne berättade för polisen att ”bilen körde i 80-85 kilometer i timmen på fel sida mitträcket” och den äldre föraren erkände att han trodde att han ”träffade backspegeln på en av bilarna”. Vidare berättade han i polisförhöret att han inte gillar att köra när det är mörkt och regnar och att han på grund av väderleken ”inte såg så bra alls”.

Föraren blev åtalad för vårdslöshet i trafik och Växjö tingsrätt dömer honom nu till dagsböter på 5 600 kronor.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.