GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: 10 Abba-låtar med mycket fredagsfeeling

Abba-febern drar över världen igen och jag är lika hårt drabbad som alla andra. Det är något med de där fyra tillsammans som alltid fått hjärtat att dunka lite snabbare.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 5 november 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jo. Jag har lyssnat. De nya låtarna har gått på repeat. Jag har plöjt internet och läst recensionerna. Quizzet på smp.se, jag har gjort det och svär fortfarande över att jag missade den där frågan om omslagen. Ett par biografier ligger bredvid mig och det är väl inte helt orimligt att tänka sig att kvällens film heter något med Mamma mia. Hade vår gamla spelkonsol fungerat hade singstar-versionen gått varm allt medan hela familjen utmanade varandra i den ena hårresande karaokeversionen efter den andra.

Besöker man Abba-museet i Stockholm är det lätt att ta selfies med hela gänget.
Besöker man Abba-museet i Stockholm är det lätt att ta selfies med hela gänget.

Abba-febern drar över världen igen och jag är lika hårt drabbad som alla andra. Det är något med de där fyra tillsammans som alltid fått hjärtat att dunka lite snabbare.

Och nej, det är inte allas cup of tea, varken i går eller i dag. Men inte ens om man bosatt sig under en sten kan man undan. I den svenska folksjälen har Abba en alldeles egen plats vid lägerelden. Abba har tonsatt vårt dna. Vi som växte upp på 1970-talet och våra barn som sedan fått musiken med modersmjölken.

Världen behöver kanske inte ännu en topplista över någons personliga Abba-favoriter. Världen kanske inte direkt behövde en ny Abba-skiva heller, även om vi uppenbarligen var många som drömt om, längtat efter och sett fram emot den.

Den ultimata Abba-listan är definitivt ett alldeles för stort projekt för en solig eftermiddag i november. Men Abba har släppt ny musik och jag har tid och jag har lust. Och det är fredag och långhelg väntar. Så ytterligare en personlig topplista blir det. Min.

Tack för musiken. För sångerna jag sjunger. Tack för all den glädje de ger. Vem kan leva utan? Vad skulle livet vara? Ärligt. Utan en sång och dans, vilka är vi? Tack för musiken. För sångerna från er.

10 Abba-låtar med mycket fredagsfeeling

1. Take a chance on me

2. Voulez-vous

3. Gimme gimme gimme

4. Does your mother know

5. Lay all your love on me

6. When I kissed the teacher

7. Don´t shut me down

8. Angeleyes

9. Dancing queen

10. Super trouper

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.