GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: 47 sorters julöl och finfina pepparkakshus

Som chefredaktör och ansvarig utgivare kan jag stolt se tillbaka på ännu en intensiv nyhetsvecka med bevakning av hela Kronobergs län.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Till de mest lästa artiklarna på webben de senaste dagarna hör vår artikel om hur riksväg 23 byggs om och vår rapportering om den obehagliga misshandeln på TC.

Som gammal featurechef är det två saker som jag vurmar extra mycket för i dag. Det ena är vårt fina uppslag med era fantastiskt fina pepparkakshus. Bitte Paulander, vår personligtredaktör, efterlyste bilder på era arkitektoniska skapelser och gensvaret har varit stort. Själv är jag jätteimponerad. Inte bara över idérikedomen och kreativiteten, men kanske framför allt tålamodet som ligger bakom. I mitt hus har vi aldrig kommit så långt som till pepparkakshus. Vi bakar massor inför julen och gör julgodis så det står härliga till, men någonstans där vid husväggar och takstommar tar energin slut. Så en stor eloge till alla små och stora sockerbagare som kan njuta av ett egendesignat hus i jul.

Den andra saken jag slår ett slag för är årets stora julölstest. Våra smakdomare, Jan Bärtås och Anders Tapola, förtjänar definitivt både en eloge och en klapp på axeln. Hela 47 olika sorters julöl har de smakat av. För att ge er både tips och inspiration för julbordets drycker. Själv har aldrig riktigt lärt mig uppskatta öl, så redan där går jag bort som smakpolis. Hur man överhuvudtaget klarar av att känna skillnaden på så många olika sorters öl övergår mitt förstånd. Vilken tur att vi är olika!

Som gammal kultur- och nöjeschef, tillika mellofantast, är det förstås lite pinsamt att behöva erkänna att vi missade ett namn i gårdagens uppräkning av nästa års melloartister. Av 28 bidrag föll ett bort i faktarutan. Det var inte bra. En rättelse hittar du på vädersidan i anslutning till läsarbilden i dagens tidning.

Nu laddar vi andra advent . Ha en riktigt skön helg.

Läs mer