GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Allt som ger oss tid för nyheter är bra för er läsare

Det har varit händelserika dagar för oss på Smålandsposten och hela Gota Media.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 9 juli 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Förra veckan kunde vi berätta om planerna på ett strategiskt partnerskap med Bonnier News Local. Gota Medias styrelseordförande förklarade häromdagen hur våra ägarstiftelser kan säkra sitt inflytande som majoritetsägare även när Bonnier går in som ägare till 30 procent. Och i torsdags kunde vi berätta att Gota Media och Bonnier tillsammans köper tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne. Den första gemensamma affären sedan avsiktsförklaringen undertecknades.

Jag har förstås fått frågan om det här påverkar vår journalistik. Mitt svar? För er läsare betyder dessa förändringar i praktiken ingenting men samtidigt väldigt mycket.

Att Gota Media och Bonnier News Local har som avsikt att kroka arm är bra för Smålandspostens långsiktiga utveckling. Det gör att vi kan fortsätta på den sedan länge inslagna vägen. God lokal journalistik om och för alla invånare i Kronobergs län. Som läsare kan ni vara trygga att ingenting förändras i det uppdraget.

”På de snart 25 år jag har jobbat på tidningen har internet gått från att vara en fluga till ett epicentrum för all mänsklig kontakt.”

Mediebranschen är i ständig utveckling och mediebolagen blir färre och större. På 1970-talet blev Smålandsposten en del av Stiftelsen Barometern i Kalmar. När millenniet var nytt slog sig Stiftelsen Barometern ihop med Tore G Wärenstams stiftelse i Borås och bildade därigenom Gota Media. Sedan dess har titlar tillkommit i portföljen och en del har fallit ifrån. På de snart 25 år jag har jobbat på tidningen har internet gått från att vara en fluga till ett epicentrum för all mänsklig kontakt. Centralredaktionen i Växjö blev tidningshus när Magazinet och VK/Kronbergaren flyttade in och mediehus när vi tillsammans med VXOnews började skapa allt fler nischsajter. Som chefredaktör står jag i ständig kontakt med mina utgivarkollegor. Vi utbyter tankar och idéer liksom nyheter och grävuppslag. Vi hjälper och berikar varandra. Och genom det får vi också den tid och kraft vi behöver för att utveckla och nyansera vår lokala särart.

De nu aviserade partnerskapet med Bonnier News Local är nästa etapp på vägen. Allt som ger oss tid och möjlighet att ägna oss åt det roligaste och viktigaste som finns – nyheter – är bra för er läsare.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.