GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Är du en av våra sommarspanare?

Vad gör sommaren till sommar för dig? Skriv till oss och berätta. Vi publicerar sommarspaningar även i år.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vad hoppas du på, vad vill du, vad ser du fram emot? Hur ser sommaren ut för dig? Vad gör sommaren till sommar för dig?

Våra sommarspaningar är en uppskattad och numer ganska långlivad tradition i Smålandsposten. En tradition vi gärna håller fast vid. Därför vill så klart gärna ha in era personligt färgade texter även i år.

Och det är hög tid att börja fundera över teman och formuleringar. Inom kort kommer de första annonserna, men texter tar vi emot redan nu. Skriv och berätta! Hur blir semestern i denna fortsatta coronatid? Vad händer under sommarlovet? Hur ser din sommar ut i år?

Precis som i fjol blir det svårt för oss att ordna någon gemensam träff, som annars varit brukligt. Den sedvanliga gruppbilden vågar vi oss heller inte på. Men spaningarna – och spanarna – i sig behåller vi.

Så fundera, skriv och skriv om. Runt 3000 tecken brukar vara lagom, gärna något mindre, helst inte mer. Bifoga gärna en bild på dig själv och några korta rader om vem du är och vad du gör.

De texter vi väljer ut publiceras efterhand.

"Är det några sommarspanare ni uppskattat särskilt genom åren? Någon profil ni gärna skulle vilja möta spalterna? Mejla dina favoriter till oss."

Hör du till dem som helst inte skriver själv men gärna läser? Tipsa oss. Är det några sommarspanare ni uppskattat särskilt genom åren? Någon profil ni gärna skulle vilja möta spalterna? Mejla dina favoriter till oss.

Tankar, texter och funderingar kan med fördel adresseras till sommarspanaren@smp.se

Det har på det hela taget varit en bra vecka i tidningshuset. Inte bara för att vi känner att sommaren nalkas. I måndags tillträdde Gota Medias nya redaktionella utvecklingschef, Eric Klefberg. I tisdags utannonserade vi tre fasta tjänster på Smålandspostens redaktion i Växjö. Vi har testat nya format för webben som vi snart hoppas kunna visa er och vi har publicerat uppföljande delar i såväl vår fortsatta advokatgranskning som vår serie om missförhållanden inom socialtjänsten. Läsningen på webben har varit hög hela veckan och det är kul att se att ett stort antal av våra artiklar har fått nya läsare att testa livet som prenumerant.

Nu ser vi fram emot en skön helg!

Läs mer