GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Det blir studentfirande även i år

Det är mycket fokus på studenten just nu. För egen del både privat och på jobbet.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ja, vi har en student i huset och det är mycket som ska fixas. Partytältet finns kvar, plakatet beställt och jag kom lyckligtvis ihåg att teckna ner hur mycket mat som lagades och hur mycket mat som gick åt sist det begav sig. Men hur gör man med mat och inbjudningar denna andra studentvår i coronatid? Hur försiktiga och restriktiva bör vi vara när en del av släkten har hunnit med både en och två vaccinationsdoser och en annan del fortfarande står på vänt? Det är mycket att fundera över.

För studenten själv är det alternativa baler, samkväm och skattjakter som dominerar tankeflödet. Här är inte frågan OM det blir något firande utan HUR. Och så var det det där med presenter. Vad önskar han sig, pojken som nu blivit stor?

"Och så var det det där med presenter. Vad önskar han sig, pojken som nu blivit stor?"

På jobbet är det också en hel del studentplanering. Vårt tv-team med reporter Elvedin Basic i spetsen lägger en plan för sändningar från så många utspring som möjligt. Någon total livesändning från alla skolor blir det inte. Det är en allt för stor apparat för oss att mäkta med. Men många nedslag räknar vi med och vår förhoppning är att studenternas glädje inför den ljusnande framtid de förhoppningsvis går till mötes ska prägla framför allt webben och smp.se under många dagar framöver. Tidigare år har vi försökt samla namnen på länets alla studenter i tidningen och har lagt ner ganska mycket tid på att få allt rätt och riktigt. Så gör vi inte i år. Vår ambition är att samla all studentbevakning under en särskild flik på smp.se, lätt tillgänglig för alla intresserade. Skickar skolorna in listor till oss kommer de att läggas upp där. Och vi ser vi gärna att så många som möjligt bidrar med så mycket som möjligt. Grattishälsningar, bilder etc.

Det blir ett studentfirande även i år.

Läs mer