GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: En i lika delar snabb, balanserad och korrekt nyhetsbevakning

179 149 sidvisningar på smp.se. Plus 76 574 skärmvisningar i vår app, MinSmp. Återigen är det tydligt att när samhället vänds upp och ner och informationsbehovet är stort, då är det till oss Kronobergs invånare vänder sig.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Med hopp om och krav på relevant och pålitlig information. En i lika delar snabb, balanserad och korrekt nyhetsbevakning. Siffrorna gäller torsdagens webbtrafik när skärpta lokala allmänna råd infördes i länet med anledning av coronapandemin och den ökade smittspridningen. Allra mest läst var vår artikel om vad dessa allmänna råd innebär men väldigt många följde även vår direktsända presskonferens med Region Kronoberg. Tack för förtroendet!

För egen del blev det ett par dagars hemmajobb i veckan där jag bland annat växlade mellan att uppdatera flödet på en rad olika sajter. Å ena sidan i väntan på resultatet av mitt covid-test (som var negativt, tack och lov) å andra sidan på jakt efter resultatet eller åtminstone de senaste siffrorna i det amerikanska presidentvalet.

Det är sannerligen en speciell tid vi lever i.

"Vinsten i en tidigare nyhetsingång och möjligheten att därigenom lägga alla lokala nyheter efter varandra bedömer vi som större."

I dag är det en månad sedan vi presenterade Smålandsposten i en ny form. Återigen tack för de synpunkter som kommit in. Några av er är inte riktigt nöjda med att dessa opinionssidor inte längre ligger på sidorna a 4 och 5 utan kan vandra lite. Den nya grundplaceringen av opinionssidorna är i bakdelen av a-delen och det försöker vi hålla oss till så ofta som möjligt, vi vet att en fast placering är att föredra. Några planer på att flytta tillbaka opinionsmaterialet har vi dock inte. Vinsten i en tidigare nyhetsingång och möjligheten att därigenom lägga alla lokala nyheter efter varandra bedömer vi som större. Era åsikter är viktiga för oss, såväl om och till som i tidningen. Vi vet att våra lokala nyheter är viktiga för er.

Inte minst i denna den tid vi lever i.

Läs mer