GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Ett ljus i mörkret

Äntligen advent! Äntligen decembertid!
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Gardinerna hänger till sig, stakarna står redo och stjärnorna lyser klart.

Vi behöver det. Så mycket. Så otroligt mycket mer just detta år. Ett litet ljus, ett sparat ljus, en hel värld full av ljus. Så vi kan se framåt, se fram emot att något kanske ändå sker någonstans bortom frostig advent. Hopp om liv, hopp om en ny tid.

Nynnar med i psalmer och julsånger och slås av hur extra väl dessa ord, dessa värld speglar den tid som blev vår.

Advent är mörker och kyla.

Vi tänder ett ljus och ber:

Förbarma dig Gud över jorden,

all nöd, all förtvivlan du ser.

Sällan har det varit så efterlängtat. Det ljus i advent vi tänder. Som sprider ljus i mörker och värmer den som rädd och frusen är.

Vi sprider ljus och julmys även i tidningen. Från och med nu och hela vägen fram till jul.

Tomteteckningarna har börjat trilla in. De första publiceras på måndag. Fortsätt, bara fortsätt rita och skicka in till Tomten, Smålandsposten, 351 70 Växjö, eller mejla tomten@smp.se.

Pepperkakshus vill vi också ha. Inte så mycket att äta eller knapra på. Men bilder att titta på, inspireras och imponeras av. Vår personligtredaktör står redo för små och stora bagare. Skicka in dina pepparkakshus till personligt@smp.se.

Med advent kommer smak för glögg. Och årets bästa sorter hittar du i vårt stora smaktest. I C-bilagan eller här på smp.se.

Bästa pepparkakorna publicerade vi redan i går. Bläddra tillbaka i gårdagens tidning eller gå in i e-tidningsarkivet på vår hemsida så hittar du testet där.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt. Och alla är så glada att fira få advent.

Städa och feja lite lagom. Pynt jul i din smak. Tänd ett ljus eller två eller många. Ett glas glögg och en pepparkaka. Se där. Mörkret blev genast en gnutta mer avlägset.

Trevlig helg och god advent.

Läs mer