GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Från inlåsta tidningar till mello-cirkus på en vecka

Vilken vecka det blev. Att halva upplagan skulle fastna i en lastbil och aldrig nå er prenumeranter i måndags hade vi aldrig kunnat föreställa oss
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När jag medverkade i P4 Kronoberg på måndagsmorgonen konstaterade programledaren fyndigt att det här med låst material på sajten har vi vant oss vid, men att hela tidningen rent fysiskt skulle bli inlåst var en helt annan nivå. Och det får jag ju hålla med om att det kanske var att ta det hela för långt. Men man måste kunna skratta åt eländet i alla fall. Åtminstone i efterhand. Där och då var det inte lika roligt, varken för oss eller för er som blev utan tidning. Det blev en dag av felsökning och läsarkontakt. Tack för er förståelse i den uppkomna situationen.

Vi kan i alla fall konstatera att vårt kundcenter kunde hjälpa en hel del av er att aktivera era digitala konton så att ni kunde logga in och läsa e-tidningen. Jag hoppas att ni fortsätter att logga in både på smp.se, vår app MinSmp och i e-tidningen även framöver. Även när papperstidningen kommer som den ska. Tidningen kan aldrig vara lika aktuell, uppdaterad och innehållsrik som våra digitala kanaler. Och när de plattformarna ändå ingår i er prenumeration är det ju synd att inte använda dem, eller hur!

En riktigt kall vintervecka blev det också. När jag skriver det här är det runt tio minusgrader utanför mitt fönster, himlen är isblå och snön glittrar på taken. Väldigt, väldigt vackert. Och skönt att vara ute också – så länge man klär på sig ordentligt.

I kväll drar årets melodifestival i gång. Utan livepublik och utan turné runt om i Sverige. I den tredje deltävlingen återfinns Charlotte Perrelli, som då gör sin femte start i tävlingen. I kväll tävlar bland andra Arvingarna, Danny Saucedo och Jesscia Andersson. Hemma hos oss följer vi självklart tävlingen. Kommer du att titta?

Läs mer