GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Från oss alla till er alla en riktigt god jul!

Högläsning på smp.se och extra e-tidningar hela julhelgen, det är vår julklapp till dig.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Välkommen julafton! Välkommen jul! Så skönt att du äntligen är här.

Precis som alla andra år blev stress och hårt slit ända till sena kvällen för att stöka jul i tidningen och stöka jul därhemma. Nu vaknar vi upp till en dag där vi förhoppningsvis kan få en liten paus från allt det där andra som upptagit all tid och kraft detta år.

Det blir ingen vanlig jul. Men det är ändock jul. Gott så.

Dagens tidning är fylld av jul på olika sätt. Tomtar och teckningar och julnötter och åtta sidor med hela julens tv. Fredag, lördag och söndag kommer det ingen tidning alls, även om smp.se uppdateras hela tiden som vanligt. I stället har vi gjort i ordning en digital julspecial. Är du inte van att läsa Smålandsposten som e-tidning är det dags att börja nu. Från och med i morgon kan du där läsa Sara Molins bok "En oönskad julklapp” som följetong. I e-tidningen hittar du också alla korsord som brukar publiceras varje helg. En extra liten julklapp från oss.

Vår biskop, Fredrik Modéus skriver fint om vikten av traditioner på debatten i dag. Och traditioner är viktigt. Vi har alla vår bestämda jultraditioner kring maten, granen, pyntet, hur julklappsutdelningen går till eller inte. Kalle Anka klockan 15, Karl-Bertil Jonsson kl 19.05, julevangeliet och Mormor gråter och inte att förglömma att som Allan Svensson exakt kl 08.52 inleda julaftonen med en mer eller mindre finstämd O helga natt.

Viktor Rydbergs Tomten är också en del av vår svenska jultradition och som en extra hälsning i juletid har vi gjort en inläsning av just den dikten som vår mästerfotograf Lars-Göran Rydqvist har bildsatt. Du ser filmen på smp.se. Kanske är det början på en ny jultradition. Om inte annat i alla fall ett sätt för mig att säga de där magiska orden: Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!

Läs mer