GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Fredagens stora nyhet är extremt goda nyheter för dig

Att vi gjort klart med Eric Klefberg som redaktionell utvecklingsschef, och dessutom värvat Helena Bengtsson, en av landets absolut vassast databasjournalister, är extremt goda nyheter för dig.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har skrivit det förr och kommer alldeles säkert, garanterat att göra det igen.

Att vi granskar, gräver, rotar och river. Att vi fördjupar, analyserar, kommenterar och diskuterar. Att vi frågar, frågar om, frågar igen och frågar vidare. Att avkräver förklaring, utkräver ansvar, kräver svar. Att vi kort sagt gör vårt jobb och gör det så förbannat bra vi kan. Det gör vi för din skull. Det är bra för dig. Det gör att du kan lita på att saker och ting går rätt till, att beslut fattas på korrekta grunder och att felaktigheter uppdagas och kan rättas till.

Fredagens stora nyhet, som uppmärksammades stort i branschen, att Gota Media, och därigenom Smålandsposten, gjort klart med inte bara Eric Klefberg som redaktionell utvecklingsschef, utan dessutom värvat över Helena Bengtsson, en av landets absolut vassast databasjournalister, är därför extremt goda nyheter för dig. Hon var en av de journalister som under 2015 grävde fram Panamadokumenten i ett större avslöjande. Hon har jobbat med Striptease, Uppdrag Granskning, Aktuellt och Rapport och även gjort en sväng på The Guardian i London. Och nu kommer hon till oss för att som hon själv säger ”hitta berättelser i data”.

Det gör att vi kan vässa vår journalistik ännu lite till. Gräva ännu lite djupare. Granska ännu lite mer. Det är bra. Bra för hela Gota Media-koncernen. Bra för Smålandsposten och alla våra medarbetare. Bra för Växjö, Alvesta, Tingsryd, Älmhult, Lessebo och Uppvidinge. Bra för alla invånare i Kronobergs läs. Bra för våra läsare. Bra för dig.

Finns skelett i garderoben, ligger en hund begraven, anar du ugglor i mossen eller finns det rök utan att du ser någon eld. Fortsätt tipsa oss. Vi gräver där du står och är experter på att läsa mellan raderna. Vi avgör ganska snabbt om en cigarr bara är en cigarr som Sigmund Freud faktiskt aldrig egentligen sa.

Läs mer