GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Granskningar, analyser och matchrapportering en del av nyhetsveckan

Den senaste tiden har vi fått flera konkreta bevis på att vår journalistik når ut, har betydelse och gör skillnad.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I onsdags kunde vi rapportera om att Riksrevisionen börjat granska ersättningen till advokater och andra rättsliga biträden. Smålandspostens mycket omfattande och uppmärksammade advokatgranskning är en del av underlaget.

I veckan kom också en rapport från Näringslivets medieinstitut med titeln Skogsbruk: miljöfara eller klimaträddning? Här analyseras ett stort antal artiklar som Smålandspostens skrivit om skogsbruk och dessa jämförs med SVT:s bevakning i ämnet. En slutsats som dras i rapporten är att SVT:s bevakning i stor utsträckning fokuserar på skogsbrukets negativa miljöpåverkan medan Smålandsposten i högre grad, enligt rapporten, förmedlar ett perspektiv av att ”skogens klimatnytta maximeras när den brukas”. Vår näringslivsreporter Johan Persson, som bland annat står som redaktör för förra veckans Jord & Skog-bilaga kommenterar rapporten i en intervju med just Näringslivets medieinstitut:

– Där vi befinner oss handlar det mer om hur än om man ska bruka skogen. Det är en viktig del av näringslivet här, som genererar ganska mycket pengar.

Den här veckan publicerades också TS-rapporten för 2020 som anger total och digital upplaga för Sveriges dagstidningar. Vår totala upplaga minskade något under året, ett tapp på -1,3 %. Glädjande är dock den enorma digitala tillväxten. En ökning med hela 44,4 % mot 2019. Det handlar delvis om en överflyttning av kunder som valt bort papperstidningen till förmån för ett rent digitalt abonnemang, men framför allt är det ett bevis på att vår satsning på nischade produkter och bland annat livesänd sport gett resultat.

Här har vi dock lite tråkiga besked att komma med. Som alla innebandyintresserade vet har vi på smp.se kunnat visa samtliga Vipers matcher i grundserien. Självklart hade vi väldigt gärna velat sända slutspelet också. Tyvärr har vi här inte kommit överens om priset för de rättigheterna, vilket vi beklagar. Nu satsar vi i stället på direktrapportering från Vipers matcher mot Storvreta.

Lycka till!

Läs mer