Annons

Kristina Bingström: Kristina Bingström: Mycket mer än bara nyheter

Lagom till helgen, lite tips på guldkorn ur vår bevakning den senaste veckorna. Håll till godo.
Kristina BingströmSkicka e-post
Moderator • Publicerad 9 oktober 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För drygt 11 år sedan tog jag över som featurechef på Smålandsposten. Featurechef, frågade släkt och vänner, vad är det för något?

Inom ramen för featureavdelningen låg då som nu lördagsbilagan, temasatsningar, motor och bostad, familjesidorna, kultur&nöje och pyssel. Allt det som inte är nyheter, åsiktsmaterial eller sport, helt enkelt.

Annons

”Lull-lull” brukade murvlarna och nyhetsjägarna lite överseende kalla det. En viktig del av vårt innehåll, säger jag. Ibland, särskilt när de braskande nyheterna duggar tätt, är det lätt att just det där featurematerialet drunknar i flödet på webben. Men som tur är så har just lull-lullet längre livslängd än mycket annat. Det går alldeles utmärkt att ta del av även efter ett par dagar eller ett par veckor. Och här finns mycket läsvärt.

Så därför, lagom till helgen, vill jag tipsa om lite av allt det där andra som vi också gjort de senaste veckorna. En del har du säkert redan tagit del av, annat kanske du missat. Håll till godo.

1. Långläsning. De riktiga powerkvinnorna. Janna Li Holmberg sammanförde fyra kvinnor för ett samtal om makt, politik och liv. Reportage i C-bilagan.

2. Quiz. Vad kan du om James Bond? Vi uppmärksammade premiären av den nya Bond-filmen genom att titta tillbaka.

3. Kommentar. Svenska akademiens val blir allt smalare. Vår kulturredaktör Marie Magnusson kommenterade valet av årets nobelpristagare i litteratur.

4. Mat-tv. Här provar politikerna kylda matlådor. Hur smakar maten som Älmhults äldre ska få egentligen? Adam Sjöborg bjöd in till dukat bord.

5. Liveflöde. Smp-live. Varje vecka, måndag till fredag, får du senaste nytt i en aldrig sinande ström i vårt liveflöde på smp.se.

Smålandsposten. Mycket mer än bara nyheter.

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons