GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Ni betalar för att få er tidning levererad

Flera av er läsare i Växjö med omnejd har de senaste två veckorna upplevt att tidningen kommit sent eller ibland inte alls. Ni har, som ni ska, hört av er till vår kundtjänst, till vår nyhetsdesk och en del till mig personligen.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att det varit problem med utdelningen beror på en stor och omfattande omläggning som genomförts av vårt distributionsbolag, en omläggning som bland annat innebär att tidningsbud fått nya distrikt. En så stor förändring medför en viss omställningsperiod. Att det skulle kunna uppstå viss försening här och där under en övergångsperiod var vi därför införstådda med. Men jag är den första att beklaga om tidningen inte kommer som den ska.

För en del av er innebär det omläggningar som genomförts under året att er tidning inte längre levereras direkt till dörren, utan kanske till en samlingslåda en bit bort. Vi behöver hålla distributionskostnaderna på en rimlig nivå och det gör att vi tillsammans med Point Logistic ständigt behöver se över utdelningen. Men även om tidningen inte längre levereras till samma plats som tidigare, ska den fortfarande levereras i tid. Gör den inte det, så ska ni fortsätta höra av er.

Jag kan lova att vi tar era klagomål och synpunkter på allvar. Och jag kan garantera att Point Logistic som sköter distributionen jobbar hårt och målmedvetet för att säkerställa tidningsutdelningen. Ni betalar för en tidningsprenumeration och i dealen ingår att få tidningen levererad på utsatt tid till utsatt brevlåda.

Slutligen, några rader om dagens C-bilaga som är den sista för i år. Nu tar våra bilageredaktörer jullov och är tillbaka igen en bit in på det nya året. Som seden bjuder, bjuder våra fotografer i detta specialnummer på ett axplock av sina bästa bilder från året som gått. De har själva valt ut sina personliga favoriter, bilder med mycket känslor, bilder med mycket stämning. Vilken är din favorit?

Läs mer